Tips för att gro rosor från buske 20 mars, 2014 – Markerat som: Odling, Trädgård – Tags: , , ,

bild

 

Här kommer ett helt galet tips vi hittade härom dagen. För alla oss som älskar våra rosenbuskar, jag specifikt våra vildrosor, och som vill ha fler och fler kommer här ett tips helt klart värt att pröva. Det enda som krävs är en välmående rosenbuske, ett bra ställe i trädgården och hör och häpna… några små potatisar! Potatisen håller stjälken lagom fuktig och stabil samt ser till att inte stjälken får för mycket syre då den slutet tätt om stjälken. Resultatet är kanon, vi har sett bildbevis.

Så, här följer en liten tipsguide till att gro nya rosenbuskar från dina gamla, enjoy!

1. Hitta ett bra ställe i trädgården som lämpar sig för den sorts rosor du ska plantera och gräv en mindre ränna som är ca 15 cm djup.

2. Välj en rak stjälk som helst är max ett år gammal med ungefär samma tjocklek som en blyertspenna. Den ska vara välmående och taggarna ska gå att enkelt bryta av med fingret.

3. Klipp av precis under en knopp vid basen på busken och ta bort taggar och blad på den nedre hälften. Stjälken ska vara ca 20-25 cm lång. Vill du ha kvar några löv på den övre delen (ovan jord) går det bra.

4. Tryck ner stjälken i en liten potatis och placera i rännan med ca 15 cm mellanrum. Lägg över jord och platta till ordentligt. Hålla jorden vattnad under hela säsongen och i slutet ska de ha rotat av sig så fint att de är redo för omplantering.

Lycka till!