Odla hela vintern med hydroponisk odling 21 november, 2017 – Markerat som: Ekologi, Odling, Trädgård

Hydroponisk odling – nu grönskar det

Jag tycker alltid det känns lite extra sorgset när det är dags att plocka undan och röja i trädgården inför vintern. Att plocka undan trädgårdsvektygen, tömma krukor som kan gå sönder innan frosten, ställa in trädgårdsmöblerna. Hur mycket jag än älskar vintern så kliar det i fingrarna efter att få jord under naglarna. Därför har jag nu införskaffat mig en odlingsstation med värmelampa för hydroponisk odling, d v s odling med näringsrikt vatten istället för i jord. Så någon jord under naglarna blir det kanske inte just denna vintern men massa pill med fröer, knep och knåp med olika typer av näring och annat härligt.

I skrivande stund har de små fröerna slått rot ner i de uppblötta grokuddarna och små skott sticker upp här och var. Med värmelampan går det rysligt fort. Vi satt fröerna i torsdags och såg de första små gröna skotten redan på lördagen. Just nu testar vi tre olika typer av fröer, pak choi, spetskål och mangold.

Jag letade länge efter olika varianter paket på drivhus och lampor och fastnade tillslut för IKEAs grohus. De är fina att ha framme samt bra i pris. De hade även flertalet paket med allt som behövs för att sätta igång, så får det experimenteras efter vägens gång.

Så för dig som saknar trädgårdsarbetet kan jag varmt rekommendera detta!

Klicka här för att kika på en liten film om sådden – vår hydroponiska odling.